Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Wednesday, October 21, 2009

Siri Pendedahan II: petualangan PKR


Berikut merupakan pendedahan sdr Lokman Noor Adam, bekas Penolong Setiausaha Pemuda Keadilan berkenaan dengan sumber kewangan parti Keadilan.

Pendedahan ini dibuat beberapa minggu sebelum pilihanraya umum 2004. Ketika itu Lokman bersama 'geng 12' termasuk Zahid Mat Arip, Hanafiah Man (sekarang di Agendadaily) , Roslan Kassim dan beberapa orang lain telah bertindak keluar parti. Ketika itu nama parti masih Keadilan, kerana proses pengabungan antara Parti Keadilan dan PRM yang dinamakan sebagai PKR dilakukan selepas PRU 2004.

Dalam pendedahan ini, Lokman mendedahkan bagaimana mesyuarat sulit antara wakil-wakil parti Keadilan iaitu Wan Azizah dan Azmin Ali dengan pihak penaja, George Soros, seorang Yahudi terkaya di Amerika Syarikat pada tahun 2003.

Cerita pertemuan ini bocor kepada Lokman dan inner circle Pemuda Keadilan (Ezam, Zahid Mat Arip dan lain-lain) apabila wakil Tian Chua yang disebut kekasih Tian Chua bergaduh dengan Azmin Ali. Azmin tidak benarkan wakil Tian Chua terlibat sama kerana tidak mahu mempunyai saksi.

Siapa kekasih Tian Chua itu ? Dua orang yang disebut status kekasih Tian Chua ketika itu iaitu Elizabeth Wong dan Mabel Aun, yang dikatakan 'tunang' Tian Chua dari Hong Kong. Tetapi antara keduanya, Tian Chua lebih rapat dengan Elizabeth Wong, yang keduanya tinggal serumah di Petaling Jaya. Kedua-dua aktivis NGO SUARAM dan HAKAM yang menjadi NGO utama penyokong PKR.

NGO SUARAM dan HAKAM menerima kewangan dari NED (National Endowment for Democracy), sebuah yayasan demokrasi Amerika Syarikat.

Dalam video ini juga Lokman menunjukkan slid-slid keluar masuk kewangan yang menunjukkan transisi kewangan dari luar kepada Khalid Jaafar, Pengarah IKD.

Bermakna dalam urusan melobi kewangan luar kepada parti Keadilan, tiga individu yang dipertanggungjawabk an oleh Anwar menyertai proses rundingan iaitu Wan Azizah, Azmin Ali dan Khalid Jaafar.

Selain 3 individu yang disenaraikan di atas, mereka bukanlah orang yang benar-benar dipercayai oleh Anwar.

Sumber:
http://anwaribrahim dotcom.blogspot. com
http://mindaaidc. wordpress. com

No comments:

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)