Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Wednesday, February 17, 2010

Nik Aziz mungkir janji


Zulkifli Noordin daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) hari ini membidas kenyataan Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat kerana menyifatkan wakil rakyat yang keluar atau melompat parti sebagai pengkhianat rakyat dan negara.

Beliau berkata, Nik Aziz sepatutnya melihat kembali sejarah politik partinya sendiri yang pernah menyertai Barisan Nasional (BN) tanpa seorangpun daripada wakil mereka meletakkan jawatan. "Saya menghormati Datuk Nik Aziz, tapi semasa PAS menyertai BN, tak ada seorangpun daripada PAS yang keluar daripada PAS.

"Tok Guru (Nik Abdul Aziz) elok tengok sejarah beliau semula, Tok Guru tak letak jawatanpun... itupun pengkhianatan juga," katanya di sini hari ini. Media hari ini melaporkan Nik Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, mereka yang dipilih sebagai wakil rakyat harus menjadi orang yang bertanggungjawab dengan menyedari bahawa undi yang diberikan itu adalah amanah.

Sebenarnya banyak lagi perkara yang Nik Aziz 'langgar' fatwanya sendiri. Almaklum sahajalah, Nik Aziz adalah pemimpin flip-flop. Itu belum lagi dikira janji PAS kepada para pengundi untuk tidak bergabung dengan DAP namun akhirnya mungkir janji setelah dirasuah jawatan dalam kerajaan selepas PRU12.


Sumber:
http://bumiyang.blogspot.com/2010/02/tg-nik-aziz-juga-pernah-khianati.html#comment-form


foto:
nik aziz speaki... h=359
harismibrahim.wordpress.com

1 comment:

Anonymous said...

ne ada janji tak bergabung ngan DAP.. xde dalam manifesto pun.. memandai je ko chegu..

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)