Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

Tuesday, February 9, 2010

Nizar penderhaka cari pasal


Memang Nizar sudah layak digelar penderhaka! Berikut adalah respon Nizar selepas keputusan dikeluarkan:

"Maknanya kita tak perlu adakan pilihan raya, tak perlu ada Parlimen oleh kerana monarki boleh menetapkan siapa menjadi pemimpin sesebuah negari ataupun negara," katanya pada sidang media sejurus selepas keputusan berkenaan diisytiharkan di sini hari ini.

Demang syorkan agar Nizar diambil tindakan tegas kerana menghina sultan dan institusi beraja.

Nizar juga cuba mengelirukan rakyat dan menghina mahkamah dengan kenyataan berikut:
"Ini merupakan satu petanda yang amat hitam dalam sejarah Malaysia kerana kita merasakan bahawa rakyat mahu melihat bahawa intitusi kehakiman diberi ruang sebebas-bebasnya untuk membuat keputusan.”
Kenyataan di atas menggambarkan seolah mahkamah dikongkong ketika membuat keputusan. Berikut satu lagi kenyataan Nizar:
"Tapi keputusan ini seolah-oleh memberikan gambaran bahawa institusi kehakiman masih lagi belum terlepas dan bebas daripada apa-apa pengaruh," katanya. Nizar
Demang nak beritahu satu perkara pada Nizar: “rakyat bukan bodoh!”

Rakyat mana yang menyokong pembangkang di Perak?

Lihat sekali lagi statistik yang Demang tulis sebelum ini.

PRU-12 menyaksikan keputusan rakyat seperti berikut:

UMNO 27 kerusi
MCA 1 kerusi
MIC tiada kerusi
PAS 6 kerusi
PKR 7 kerusi
DAP 18 kerusi

Demang nak tanya sekali lagi: Rakyat mana yang menyokong pembangkang di Perak?

Nizar nak mengajar Sultan Azlan yang pernah menjawat Ketua Hakim Negara?

Sumber: berita Mstar

5 comments:

Saya Rakyat Malaysia said...

Nizar Derhaka sebenarnya nak bawa Sultan Azlan Shah sebagai defenden, tapi daddy DAP kata toksah. so, untuk menyorok tujuan utamanya, untuk memusnahkan sistem raja berpelembagaan, menjahamkan rukun negara dan menegakkan negara Republik of DAP, Zambry dijadikan kambing. Kesian Zambry. Bersabarlah dan teruskan menjalankan amanah. Rakyat ada mata, ada telinga, ada otak! Semoga Tuhan melindungi rakyat Malaysia dan orang Islam di Malaysia. Amin! Daulat Tuanku!

ISAC said...

Bagi Nizar, DYMM Sultan Perak X ada kuasa, yang ada kuasa hanya DS Ir Nizar.

Mohon kebawah DYMM Sultan Perak tarik balik gelaran DS tu....

Cheguman nape X tak publishkan Blog saya disini? Mohon Cheguman publish kan blog kawan; http://bumiyang.blogspot.com di blog Chegu.

Aspirasi said...

Inilah sikap Komunis yang tak reti nak kormat Sultan.. mereka lebih suka Malaysia ni jadi republik dari jadi monarki.

Mujurlah Allah selamatkan Perak dari pemimpi Pakatan Jahanam seperti mereka..

Cheguman... said...

Isac,
Dah lama blog http://bumiyang.blogspot.com disiarkan dalam Waadat. Dalam ruang Seiring Sejalan. Sekarang saya masukkan ke list BPN.

Kepada sahabat BPN yg tiada dalam senarai, sila maklumkan pd saya.

T. Kasih.

Anonymous said...

undang2 menyebelahi nizar.. sebab dlm kebanyakan forum mengatakan nizar mb yg sah.. king lak menyebelahi zambry.. dua2 rasa ada hak.. xpew la camtu.. tetapi kita harus melihat implikasinya selepas ini.. mgkin satu persatu perlembagaan akan dilanggar kerana sultan mengizinkan.. dimana peranan sultan untk menyelamatkan perlembagaan yg menyelamatkan tahta baginda.. sultan x semestinya betul..

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)