Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Sunday, May 30, 2010

Kerajaan diktator Anwar


Mudah sahaja memahami kenyataan Anwar untuk memberikan jawatan TPM kepada DAP. Masa depannya yang amat suram jika didapati bersalah dalam isu liwat terbaru memaksa Anwar melakukan apa sahaja untuk melepaskan diri.

Hanya ada satu cara paling diyakini: gunakan apa sahaja cara agar UMNO-BN tumbang dan kerajaan baru yang dia ketuai mengambil alih. Dengan kuasa di tangan, perkara pertama yang Anwar akan lakukan ialah melupuskan semua tuduhan jenayah dirinya.

Kemudian? Anwar tidak peduli apa yang akan terjadi kemudian. Apa nak jadi, jadilah. Yang penting, diri sendiri mesti dilepaskan dulu.

Jawatan TPM untuk DAP itu tidak mengandungi erti apa-apa selain jawatan rasmi. Tidak begitu pun, DAP memang menguasai kerusi pembangkang. DAP peduli apa siapa yang jadi PM? Yang penting, dalam kamus demokrasi, dominasi dalam parlimen akan menentukan keputusan!

Dalam PKR sekarang, pemimpin bukan Melayu sudah lebih ramai berbanding Melayu. DAP memang 100% bukan Melayu kecuali 2-3 kerat patung Melayu sekadar untuk perhiasan. Bertandinglah Melayu-DAP, kamu takkan menang!

PAS? Kemukakanlah sebesar mana sekalipun isu, orang Melayu tidak akan memberikan undi majoriti kepada parti yang tidak diyakini itu. Orang Melayu cuma mahukan PAS sebagai ’penegur’ kepada UMNO agar tidak terbabas. Paling banyak PAS boleh dapat ialah 23+1 kerusi berbanding jumlah 222 kerusi parlimen!

Amerika? Jarang Demang menyebut nama negara itu dalam Waadat. Baik Amerika, Israel atau mana-mana musuh sekalipun, pertentangan, perbalahan, dan suasana kecoh dalam negara sasaran, adalah bonus tak ternilai bagi mereka.

Berbalik pada tajuk Anwar diktator; tunggulah, Anwar akan melakukan apa sahaja demi menjadi PM dan melepaskan diri daripada semua tuduhan jenayah.

Malaysia akan menyaksikan para hakim diberi arahan oleh PM Anwar.

No comments:

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)