Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

Wednesday, June 30, 2010

mansuhkan daftar undi


Kata seorang teman:

"Mansuhkan sahaja sistem pendaftaran pengundi. Setiap warganegara berumur 21 tahun ke atas layak mengundi secara automatik dan kawasan pengundi ditentukan mengikut alamat pada kad pengenalan."

Pendapat yang sama diluahkan seorang pengunjung Waadat semalam.

Demang setuju. Kaedah pendaftaran seperti yang diamalkan sekarang mungkin sudah tidak sesuai lagi. Malah ia terdedah pada eksploitasi sesetengah pihak.

Mansuhkan dan biarkan pembangkang mengusung daftar pengundi yang sudah tidak bernyawa itu ke liang kubur!


Lihat artikal sebelum ini...

foto:
voting
shenide.blogfa.com

2 comments:

ISAC said...

Memang bagus, tetapi jika pendaftaran automatik berdasarkan alamat di kad pengenalan, pihak yang mahu "menyusun' penyokong2 mereka akan lebih senang untuk berbuat demikian...

Cuma perlu bandingkan pengundi2 dari PRK/PRU terdahulu... Dan pindahkan penyokong2 mereka dari satu tempat ke tempat lain yang perlu untuk memanangi undi...

Lebih mudah menyusun pengundi2...

Anonymous said...

Sebab PIS ada Database UMNO, jadi diorang akan mengira dengan menggunakan statistik yang terdahulu, kalau UMNO menang dengan undi sedikit 1000 ke bawah, dia akan memindahkan pengundi kat mana dia menang banyak kepada bahagian tersebut, dia akan guna Markas/Sewa rumah kosong lepas tu guna alamat tersebut, kalau nak tau senang je rumah kosong ada bendera PIS

lepas tu cari pengundi Atas Pagar, buat fitnah sikit bagi marah sure undi PIS.

Cerita (PKFZ/Perwaja) dengan gunakan 1,2 orang cina yang akan dijadikan Mangsa. orang yang mengurus tu cina, BN dapat malu.

Selain dari itu sapa kata PIS tak bayar pengundi luar dearah, dia pun bayar juga tapi susah nak kesan, hanya ahli PIS je yang tau (rahsia besar)


UMNO je yang tak pandai guna teknik ni, PIS dah buat ujikaji ni semejak Anuar jadi pakar stategi mereka.

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)