Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Tuesday, June 22, 2010

Siapa Tian Chua?
Tidak lama dahulu saya pernah menyuarakan kebimbangan mengenai seorang lelaki yang tiba-tiba muncul di arena politik tanah air selepas pemecatan Anwar Ibrahim.

Saya masih ingat dalam satu demonstrasi di ibu kota, pemuda tionghua tersebut mengejutkan orang ramai apabila sanggup berbaring di jalanraya selaku benteng manusia bagi menghalang kemaraan trak FRU.

Ketika pihak pembangkang menyuarakan rasa terpesona atas keberanian beliau, saya yang ketika itu menyokong Anwar Ibrahim dijengah kehairanan. Rasa cuak segera menyelubungi diri.

Apa hubungan beliau dengan Anwar sehingga sanggup menggadai nyawa? (sebenarnya siapa pun tahu bahawa tidak mungkin trak FRU akan melanggarnya melainkan Tun Mahathir ketika itu sengaja ingin melancarkan darurat!)

Entah apapun alasannya, itulah yang berlaku. Dan ia mengundang rasa kagum orang ramai.

Manakan tidak, rasanya inilah kali pertama seorang rakyat Malaysia bertindak begitu.

Sebentar tadi saya terlihat sebuah artikal yang saya rasa memberi sedikit penjelasan terhadap maksud di sebalik penglibatan lelaki itu dalam politik Malaysia yang akhirnya meletakkan beliau sebagai seorang Ahli Parlimen.

Berikut saya kutip ulasan Blogger Taiping Mali:

”Dalam keghairahan berucap Elizabeth Wong terlupa yang dia telah mendedahkan kegiatan ARDA yang melibatkan Tian Chua dan beliau di luar negara.

Eli mengaku mengenal Tian Chua 20 tahun lalu pada tahun 1990 di Australia sewaktu belajar di sana. Tian Chua telah mengrekrut Eli sebagai orang kuat ARDA dan telah menghantar Eli mengelilingi dunia dalam gerakan mereka.

Eli juga mendakwa Tian Chua sangat di kenali serata dunia seperti Timur-Timur, Filipina, Indonesia dan di Indonesia semua menteri dan wakil rakyat mengenail Tian Chua.

Dari mana Tian Chua mendapat wang untuk membiayai Eli bekerja di luar negara? Sudah tentu dana yang diperolehi dari Barat untuk menggerakkan gerakan reformasi di seluruh negara supaya berkiblatkan barat atau zionis.

So bagaimana Pas dan penyokong-penyokong PKR Melayu masih tak sedar diri lagi. Masih nak bersekutu dengan Eliz dan Tian Chua laknat tersebut?

Di Singapore pemimpin gerakan ARDA telah disumbat ke dalam penjara. di Malaysia sahaja Tian Chua masih bebas bergerak tanpa sekatan dan menjadi Ahli Parlimen lagi. Ini lah satu-satunya kejayaan ARDA dan Barat yang membiayai mereka.”

Saya percaya, jika kita rajin menyiasat tentang lelaki bernama Tian Chua ini, akan banyak lagi lah jawapan yang bakal kita temui.sumber:
http://taipingmali.blogspot.com/

No comments:

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)