Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Thursday, September 30, 2010

Kedah naik airSyarikat Air Darul Aman umum kenaikan tarif antara 25 dan 44 peratus bagi kegunaan domestik mulai esok, babitkan 457,707 pemegang akaun (baca; rakyat jelata)

Itu berita rasmi dari Kedah, sebuah negeri yang dikuasai abang tiri PKR.

Pak Teh nak tengok apa kata pihak pembangkang dalam hal ini. Adakah depa akan adakan pertunjukan berkumpul dan membantah beramai-ramai macam selalu?

Ataukah akan berulang lagi mentaliti bahawa jika kita buat tak apa, kalau orang buat tak boleh!

4 comments:

aiman said...

Tahniah atas kejayaan pembohongan PAS selama ini. Janji manis ditepi bibir tapi hati memang busuk dan pahit lebih dari jadam. Janji manis semua cukai dan kos akan diturunkan tapi sebaliknya kanikan berlipat ganda.

Apakah lidah manusia itu bercabang ?

aiman said...

Malang sungguh rakyat Kedah. Apakah tak cukup lagi khazanah meraka ratah kayu kayan dan kini air jadi sandaran. Kita tinjau sebelum korprat iaitu SADA ditubuhkan. Apakah yang SADA adakan kerana semuanya hasil aset dari Kerajaan BN sediakan dahulu. PAS jaguh pembohongan kononya semua tarif diturunkan termasuk minyak petrol jika perintah.

Tak sampai setahun jagung perintah tarif air berlipat ganda naikkan. memang haprak dan dasar pendusta. Apakah utusan khalifah ALLah bernama ustaz BA ini alim pendusta. Apakah pandai pembohongan dan pendusta dengan serangkat kata hadis dan firman Tuhan tiket kesyurga. Apakah Tuhan jadikan syurga itu pada orang pendusta dan penipu besar?

Apakah lebai puteh atas kepala cahaya ke Syurga?. Mulut bermadu tapi hati hitam macam arang serta pahit lebih dari hempedu. Apakah ini satu kejayaan dunia atau kunci menuju muflis di akhirat?

Ingatlah rakyat sudah banyak menderita dan jangan dibebankan kos air melambung tinggi. Apakah dengan membekal air seperti kopi, susu dan milo itu sebabnya air naik harga?. Dimanakah harga diri dan maruah bangsa dan Parti yang selama ini melolong perjuangan bangsa dan agama ?. Rupa-rupa hanyalah penipuan semata-mata?

Apakah dengan bekalan air yang sangat uzur dan tiba waktu-waktu tetentu paip air keluar macam air liur anjing keletihan harus dinaikkan? Sedangkan kerajaan BN dahulu sediakan prasarana yang lebih dari mencukupi, ampangan Pedu, Muda, Ahning, Beris masih tak mencukupi dan harta-benda peralatan. Apa yang SADA sediakan hanyalah air liur dan habuan atau BONUS kepada RAKYAT NAIKAN GAJI PEKERJA DAN kepada RAKYAT JELATA NAIKKAN TARIF AIR 25 HINGGA 45 Peratus..............

Jawapan jelas itulah pembohong, pendusta dan penghacur bangsa dan agama.

Anonymous said...

Buat Ahli-ahli politik dan juga penyokong parti politik..

Perlukan Rumah untuk Disewa (Homestay) Sempena PRK Dun Galas Yang Akan Tiba Tak Lama Lagi. Hubungi saya sekarang (En Sham (013-3598445) untuk keterangan lanjut.

Ada pelbagai rumah untuk disewa. Dari rumah Banglo hingga ke rumah teres. Selesa dan dekat dengan pengundi.

Lengkap dengan kemudahan asas. Amat sesuai untuk dijadikan rumah negeri, bahagian mahupun cawangan.
Yang penting harga berpatutan dan boleh ditawar.

Cepat sebelum tawaran ini habis..
- Anak jati Kelate di perantauan

Anonymous said...

Mana janji Ibu Tunggal dapat duit, Jika antar taska dapat duit, air free, cukai pintu 40% down,Orang warga emas ada bantaun duit, OU rumah Free cukai peniaga kecil hapus, tol free, anak masuk IPA/IPTS dapat bantuan,, duit poket, mana KUnci Syurga nak pergi tp kunci tak beri..janji hapus kemiskinnan.. PAS/DAP/PKR kata jika hari dapat perintah Negri semua akan ubah...tp abok pun.tak ada .. Bayang kan jika NEgra.. abis di Lelongnya

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)