Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

Saturday, October 16, 2010

Anwar main catur, Najib yang menang


"Nak kopi lagi, Nuar?"
"Cukup, cukup... minum kopi ni teringat kat Sepol lak..."



Pak Teh tak ragu-ragu yang Azmin akan terus menguasai PKR selaku Timbalan Presiden sambil dikuasai Anwar dari belakang.

Azmin akan ditentang Zaid Ibrahim yang dipercayai akan hilang ‘wang pertaruhan’ serta Mustafa Kamil yang tidak diketahui asal usulnya.

Demikianlah sandiwara politik PKR di tengah-tengah kemelut diri personaliti yang mereka junjung, saudara Anwar Ibrahim.

Nurul Izzah yang merupakan anak sulung Anwar sebagaimana dijangka telah menarik diri sebagai memenuhi sebahagoan daripada agenda mereka manakala seorang lagi calon, Khalid Ibrahim terpaksa mengundur diri bagi mengelakkan dari terus dinyah dari kerusi MB.

Dalam pada itu Najib terus menambah populariti dan sokongan rakyat dari segenap lapisan masyarakat. Terbaru, melalui cadangan budget yang dibentangkan petang semalam.

Bak kata seorang lelaki yang Pak Teh temui di kedai runcit semalam: “semua orang dapat bahagian masing-masing.

Pak Teh: “Alhamdulillah...”

4 comments:

Bingai @ Bangang said...

PakTeh dapat apa? Aku dapat tol tak naik 5 tahun dah syukur Alhamdulillah. Sekarang ni tengah banyak merayau kembangkan perniagaan. Kalau naik tol tu susah la skit sebab buat marketing bukan selalunya dapat pelanggan. hehehe

Aku Yang Bingai
Dari Emelku: Jeli Gelatin Babi?

Si Pikun said...

salam,
link blog Pak Teh di blog saya

http://mencandat.blogspot.com/

si pikun

PakTeh said...

Pak Teh dapat tumpang bonus 500 bini.. he he

PakTeh said...

Tima kasih Pikun

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)