Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Friday, October 1, 2010

janji PKR

Pak Teh ingat lagi betapa bersemangatnya para penceghamah PAS dan PKR menjanjikan pelbagai keistimewaan jika mereka memerintah Selangor. Antaranya ialah memberikan air percuma (tertakluk pada syarat dan terma).

Maka sebaik sahaja kemeneangan tak diduga tercapai, dengan angkuhnya MB baru Selangor mengumumkan perlaksanaanya.

Tak lama selepas itu kelam kabut pula MB Khalid memberi alasan pada Sultan Selangor berikutan perbendaharaan Selangor yang terjejas teruk.

Bagi menimbus kesilapan itu, syarrikat air Selangor (SYABAS) jadi mangsa. Khalid masih cuba berselindung (hingga kini) tentang masalah kos pengurusan air.

Namun apabila Kedah dan Pulau Pinang menaikkan tarif air semalam, terbukti bahawa tindakan menjanjikan air percuma dan menyalahkan kerajaan negeri sebelum ini atas isuu air hanyalah muslihat politik semata-mata.

Berikut adalah komen seorang pengunjung Waadat semalam dalam isu ini:Malang sungguh rakyat Kedah. Apakah tak cukup lagi khazanah meraka ratah kayu kayan dan kini air jadi sandaran. Kita tinjau sebelum korprat iaitu SADA ditubuhkan. Apakah yang SADA adakan kerana semuanya hasil aset dari Kerajaan BN sediakan dahulu. PAS jaguh pembohongan kononya semua tarif diturunkan termasuk minyak petrol jika perintah.

Tak sampai setahun jagung perintah tarif air berlipat ganda naikkan. memang haprak dan dasar pendusta. Apakah utusan khalifah ALLah bernama ustaz BA ini alim pendusta. Apakah pandai pembohongan dan pendusta dengan serangkat kata hadis dan firman Tuhan tiket kesyurga. Apakah Tuhan jadikan syurga itu pada orang pendusta dan penipu besar?

Apakah lebai puteh atas kepala cahaya ke Syurga?. Mulut bermadu tapi hati hitam macam arang serta pahit lebih dari hempedu. Apakah ini satu kejayaan dunia atau kunci menuju muflis di akhirat?

Ingatlah rakyat sudah banyak menderita dan jangan dibebankan kos air melambung tinggi. Apakah dengan membekal air seperti kopi, susu dan milo itu sebabnya air naik harga?. Dimanakah harga diri dan maruah bangsa dan Parti yang selama ini melolong perjuangan bangsa dan agama ?. Rupa-rupa hanyalah penipuan semata-mata?

Apakah dengan bekalan air yang sangat uzur dan tiba waktu-waktu tetentu paip air keluar macam air liur anjing keletihan harus dinaikkan? Sedangkan kerajaan BN dahulu sediakan prasarana yang lebih dari mencukupi, ampangan Pedu, Muda, Ahning, Beris masih tak mencukupi dan harta-benda peralatan. Apa yang SADA sediakan hanyalah air liur dan habuan atau BONUS kepada RAKYAT NAIKAN GAJI PEKERJA DAN kepada RAKYAT JELATA NAIKKAN TARIF AIR 25 HINGGA 45 Peratus..............

No comments:

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)