Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Thursday, October 14, 2010

AWAS muslihat terakhir Anwar


Memang melucukan walaupun ia bukan dibuat untuk tujuan itu.

Seisi keluarga Pak Teh tidak dapat menahan tawa melihat rakaman video pemilihan PKR. Tak heranlah apabila seorang pemimpin PKR sendiri mengatakan PKR guna sistem cacamarba!

Bayangkan, seorang ahli PKR sedang menandakan nama pemimpin yang dipilihnya di atas sebuah meja bulat yang berdekatan antara satu sama lain. Seorang pengawas memerhatikan 'aci' itu membuat pilihan sambil bercakap sesuatu.

Kemudian, terdengar suara seseorang menjerit: “Hei, jangan ajar dia la..”

Walaupun Pak Teh kata tadi, “bayangkan...” tetapi ia bukan sekadar bayangan sebaliknya kejadian yang benar-benar berlaku dalam pemilihan PKR!

Namun jika anda mahu cuba membayangkan, bayangkanlah bagaimana jika PKR memerintah dengan sistem baru yang hendak dicubanya?

PKR perlu menggunakan sistem baru kerana itulah janji mereka: UBAH!

Sementara itu Cheguman memberitahu Pak Teh:

"Anwar memang sedar dominasi bukan Melayu dalam PKR. Bagi mengelakkan perkara itu maka Anwar cuba mencatur orang-orangnya bagi menyekat laluan orang bukan Melayu dalam PKR. Langkah tersebut dengan mudah dikesan dan akibatnya seluruh rakyat Malaysia boleh menonton dan membaca sendiri komen-komen dan protes terbuka beberapa pemimpin bukan Melayu."

"Usaha terakhir yang Anwar cuba buat ialah dengan menghalang pencalonan Nurul Izzah. Namun konsep ketelusan yang dilaungkannya selama ini menjadi senjata makan diri apabila ahli (Melayu) akar umbi yang kurang sedar bahaya yang sedang mendatang melakukan protes terbuka. Dalam situasi sekarang Anwar nampaknya tersepit di tengah pelbagai tekanan dan kepentingan. Buat masa ini tidak nampak ruang untuk Anwar melepaskan diri, melalui saluran biasa. Yang kita bimbang ialah Anwar akan cuba mencetuskan 'letupan' baru bagi mengalih pandangan rakyat ataupun, cara lain ialah dengan mengheret negara ke dalam kemelut antarabangsa yang sengaja dicipta atau melakukan sesuatu agar Amerika perlu campur tangan dalam politik Malaysia."

"Awas! orang yang kelemasan sanggup buat apa sahaja, termasuk memeluk dan menarik sahabat yang cuba membantunya ke dalam lubuk."

No comments:

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)