Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Tuesday, October 12, 2010

Rahimi cabar PKR


Masa mula-mula Anwar dipecat dulu, Pak Teh pun ikut memprotes jugak. Bukan Pak Teh sahaja, hampir semua yang Pak Teh kenal ikut menyokong Anwar.

Namun apabila satu demi satu perkara tersingkap dan terungkap (bak kata Demang), Pak Teh menjadi semakin kurang percaya dengan pihak yang melaungkan reformasi itu.

Kemusykilan Pak Teh terhadap perjuangan PKR ini makin bertambah dengan kejadian terbaru.

KUALA LUMPUR, 8 Okt – Muhamad Rahimi Osman hari ini mencabar Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk segera mengambil tindakan terhadap ahlinya yang berlagak seperti samseng bagi menghalangnya daripada membuat sidang media selepas membuat dua laporan polis di IPD Klang Rabu lalu.
Tegasnya jika benar dakwaan kepimpinan PKR bahawa orang yang membuat kacau sewaktu sidang media yang dibuat baru-baru ini bukan dihantar oleh mereka, maka PKR sebagai sebuah parti yang mendokong kebenaran, hak asasi, kebebasan bersuara dan keadilan harus mengambil tindakan tersebut.
”Mengapa perlu ada gangguan ketika saya hendak bercakap di sidang media dan kenapa ada pihak yang takut dengan apa yang saya nak cakap? Mereka boleh buat sidang akhbar, tiada siapa yang nak ganggu. Tapi bila saya nak buat sidang akhbar saya telah diganggu?
“Mana kebebasan bersuara yang diperjuangkan oleh PKR selama ini? Walau bagaimanapun, saya tidak ingin menuduh mana-mana pihak sebagai dalang insiden buruk yang berlaku kelmarin,” katanya kepada UMNO-Online di sini, hari ini.
Beliau turut menyatakan kekecewaan dengan sikap ahli-ahli dan pemimpin PKR kerana mereka tidak habis-habis menuduh orang yang tidak bersetuju dengan mereka dibayar dan dibeli.
“Setiap manusia mempunyai maruah diri, bukan mudah semua orang nak dibayar dan dibeli. Anwar Ibrahim bukan maksum, begitu juga dengan pemimpin yang lain. Maka, sesiapa sahaja berhak untuk mengkritik atau menegakkan kebenaran.
”Saya tidak berminat untuk sebarang permainan atau percaturan politik mana-mana pihak. Saya cuma membuat laporan ini bagi membetulkan kesilapan yang pernah berlaku dahulu. Saya juga risau jika akuan bersumpah yang saya buat sebelum ini akan digunakan untuk memfitnah Dato Seri Najib dan Isteri.


Teringat Pak Teh pada kata-kata Cheguman "jong pecah yu kenyang"

Pak Teh dok tengok banyak juga yu/jerung sedang berkeliaran sekarang.

2 comments:

Anonymous said...

Tapi, bila yg rahimi nak buat press conference ganti tu?

PakTeh said...

Anon,
satu cubaan yang baik untuk mempertikaikan isu ini namun ia tidak akan menghilangkan kemusykilan rakyat terhadap Anwar. Hal ini kerana sudah jelas orang-orangan yang mengacau itu adalah orang-orangan PKR.

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)