Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Wednesday, October 13, 2010

Ranting PKR patah lagi


Tergelak Pak Teh lihat foto dalam blog sahabat Demang, Desperado. Kreatif dan sesuai dengan artikalnya.

Nampaknya satu persatu ranting PKR terkulai layu. Biasanya fenomena begitu akan melarat ke dahan pula. Dari dahan menjangkit batang dan jika ia meresap ke akar alamatnya rebahlah menyungkur di bumi.

Terbaru, di Pahang. Berikut adalah artikal yang Pak Teh kutip daripada blog Desperado itu:

Parti Keadilan Rakyat (PKR) ranting Lepar Utara dibubarkan selepas kesemua 215 anggota ranting itu pada Selasa menyertai UMNO kerana hilang kepercayaan terhadap kepimpinan parti tersebut.


Penyerahan borang keahlian UMNO disampaikan oleh wakil kumpulan berkenaan, Abdul Rahim Darus kepada Ketua UMNO Bahagian Paya Besar Datuk Ahmad Tajuddin Sulaiman pada satu majlis ringkas yang diadakan di pejabat UMNO Paya Besar di sini, pada Selasa. Ketika ditemui pemberita, Abdul Rahim, 61, berkata beliau mewakili bekas ketua ranting itu Shamsuddin Md Hassan yang kini dirawat di sebuah hospital di sini.

Katanya keputusan kesemua mereka termasuk Shamsuddin untuk menyertai UMNO adalah kerana kecewa dengan cara mesyuarat pemilihan parti yang berlangsung baru-baru ini yang didakwa tidak telus dan ada agenda kepentingan peribadi. Ahmad Tajuddin berkata keputusan kesemua bekas anggota PKR itu untuk menyertai UMNO membuktikan PKR bukan parti yang sesuai untuk dipilih rakyat.

Katanya, kesemua mereka akan diserapkan menjadi anggota UMNO Cawangan Lepar Utara yang baru ditubuhkan dua bulan lepas dengan 75 anggota.

Keterangan foto:
Penasihat merangkap suami kepada Presiden PKR dan juga ayah kepada pemimpin penting PKR, sedang bertungkus lumus menafikan PKR ada masalah dalaman.... agak Pak Teh la.

Sumber:
http://pilihan-anda.blogspot.com/2010/10/pkr-dah-tinggal-batangranting-patah.html

No comments:

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)