Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Saturday, October 9, 2010

Sah, PKR akan dikuasai kaum Cina


Pengerusi MCA bahagian Bukit Bintang Datuk Dr Lee Chong Meng mengumumkan keputusan beliau untuk keluar dari parti itu dan dengan rasminya menyertai PKR.

Lee, yang popular dengan panggilan "doktor ayam" berkata beliau sudah menghantar surat perletakan jawatannya dari parti kepada ibupejabat MCA tengah hari semalam selepas beliau kembali dari luar negara.

Tindakan tersebut membuktikan terdapatnya usaha terancang bagi mematikan MCA dan memindahkan para pengundi cina ke puak pembangkang.

Sebelum Demang membawa anda pada implikasi terhadap senario politik negara, terutamanya survival ummat islam, eloklah kita fahamkan dulu situasi semasa yang membawa pada tindakan pengerusi MCA tersebut.

Bagi Demang, keputusan tersebut tidak dibuat seorang diri dan bukan keputusan peribadi sebaliknya beliau hanya memenuhi agenda chauvinist cina bagi mengambil alih pucuk pimpinan negara.

Sebelum itu juga Demang ingin mengingatkan bahawa Demang tidak sekali-kali anti orang cina sebaliknya yang Demang marahkan ialah golongan ahli politik cina yang gemar hidup melalui eksploitasi terhadap bangsa mereka sendiri.

Golongan tersebut sanggup memperjudikan nasib anak bangsa mereka sendiri yang akan berdepan dengan pemberontakan orang Melayu jika kaum bukan Melayu mengambil alih kuasa.

Adakah golongan pemalas yang cuba menjadi juara orang cina itu tahu bahawa orang melayu tidak sekali-kali akan rela kaum lain menjadi pemerintah?

Benar, sebahagian daripada orang Melayu telah mengundi pembangkang dalam PRU12. Namun mereka bukan hendak menukar kerajaan. Mereka hanya ingin memberi peringatan kepada pemimpin UMNO!

Memang pihak pembangkang ada peluang untuk menang dalam PRU13 jika orang Melayu terus terpecah namun itu tidak bermakna mereka akan membiarkan sahaja bukan Melayu menguasai parlimen. Lihatlah di Pulau Pinang bagaimana orang kampung memulangkan semula wang yang diberi atas alasan wang haram. Padahal adakah selama ini wang dan bantuan yang mereka terima daripada BN itu bersih dan halal seratus peratus?

Isu sebenar di Pulau pinang itu bukan soal wang daripada sumber haram TETAPI kerana mereka tidak rela berketuakan orang DAP!

Jika di Pulau Pinang yang sudah lali berketuakan kaum cina pun boleh membantah, bagaimana dengan negeri lain?

Inilah yang Demang gusarkan.

Soalan Demaang: adakah pemimpin cina seperti Lee chong Meng faham perkara ini? Jika mereka faham bermakna mereka sengaja meletakkan anak bangsa mereka sendiri berdepan dengan suasana yang tidak aman selepas PRU13.

Bagi Demang, pemimpin cina yang begitu adalah PENGKHIANAT kepada anak bangsa mereka sendiri.

3 comments:

Anonymous said...

PKR Parti Kena Rogol-bergilir-gilir.

lepas satu satu...naik lunyaiiii

Anonymous said...

ini bermakna orang cina suka melihat keadaan huru hara dan apa kah mereka rasa mereka boleh membendung satu pertempuran kaum yang maha dahsyat kiranya ini berlaku,.Kiranya cina memerentah bermakna aku hanya mahu mati syahid dan aku yakin berjuta juta lagi anak anak melayu sama pendirian macam aku

YB Raz said...

orang melayu p.pinang sebenarnya masih belum sedar. kalau mereka sedar, sudah lama mereka pergi serbu komtar taril guan eng keluar seperti mana pak Ali buat dahulu.

mana umno p.pinang? mengapa satu demi satu kg melayu dihapuskan, masih tiada orang melayu p.pinang yang bangkit menentang secara besar besaran?

kalau orang melayu sedar, dah lama dap terkubur di p.pinang.

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)