Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

Monday, January 24, 2011

PAS akan hapus pilihanraya


"Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pelabuhan Klang, Badrul Hisham Abdullah hari ini memfailkan permohonan untuk mendapatkan pengisytiharan mahkamah bahawa beliau masih merupakan wakil rakyat kerusi berkenaan.

Permohonan itu, yang difailkan di Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini, antara lain adalah untuk membuktikan bahawa pengisytiharan Speakar DUN Selangor, Datuk Teng Chang Khim kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bahawa kerusinya kosong, adalah batal dan tidak sah.

Demikianlah apabila parti chauvinis mendapat kuasa. Itu baru sedikit.

Demang pernah mendengar bahawa jika PAS memerintah, pilihanraya akan dihapuskan kerana demokrasi bukanlah sistem Islam (sebagaimana yang mereka faham).

Demang cabar kepimpinan PAS berterus terang dalam perkara ini agar rakyat membuat keputusan dengan betul ketika mengundi nanti.


Sumber:
http://brojinggo.blogspot.com/2011/01/badrul-fail-saman-bagi-deklarasi.html

1 comment:

Anonymous said...

dah nama wakil rakyat -kena la wakil rakyat pegi sidang dun bahas dan usul permasalahan rakyat.sidang dun pun bape kali je setahun.klu itu pun hang x leh buat baik x payah jadi wakil rakyat.mengahbiskan duit rakyat je bayar gaji hang.makan gaji buta ler jawabnya.ibarat seperti kerja kat satu2 company.hang nie HR manager wakil org bawahan hang.tapi bila ada meeting dengan CEO hang xpernah pegi.macam mana nak usulkan masalah pekerja dekat CEo untuk kenaikan gaji ke,cuti pekerja ka...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)