Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

Monday, July 4, 2011

Anak kecil main api


Nak dengar cerita lagi?

Begini. Ada seorang lelaki bernama Robert kok. Kata orang, dia lah orang paling kaya di Malaysia.

Robert ni berniaga gula sejak sekian lama. Kita pun tak tahu berapa untung jual gula.

Baru-baru ni Felda diberi peluang jual gula. Dalam masa 2 tahun untung RM250 juta.

Oo, patut lah Robert kaya.

Apabila Felda umumkan keuntungan, Lim Guan Eng ungkit. Kenapa kerajaan tak gunakan keuntungan tersebut untuk bantu rakyat yang menghadapi masalah akibat kenaikan harga gula?

Demang kata, banyak cantik LGE punya muka. Kenapa tak minta pada Robert Kok?

Orang macam Guan Eng memang tak sesuai dijadikan pemimpin? LGE adalah ikon chauvinist. Dia tidak berfikir seperti generasi awal masyarakat cina yang memohon untuk menetap di Tanah Melayu dulu.

Yang dia fikir, kalau Singapura boleh diperintah keluarga Lee, kenapa keluarga Lim tak boleh menguasai Malaysia?

Nampaknya hasrat itu semakin dekat. LGE lupa bahawa Melayu itu bukan bangsa yang rela dijajah hatta diperintah orang lain.

Hari ini 'anak kecil tidak lagi bermain api' sebaliknya LGE lah.




Sent from Yahoo! Mail on Android

2 comments:

Anonymous said...

apa la bodo nya lge,lu tau kan company cina mana ada umum untung secara telus spt orang melayu,sebab tipu tipu ni dari lu punya orang ma,shame on you la

YB Raz said...

lge ingat dia boleh perintah malaysia? jangan mimpilah..kat Penang tu tunggu masa je nak bungkus.

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)