Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Friday, October 28, 2011

Anwar Ibrahim pengasas UIA

Demang simpati dengan para pelajar UIA yang menjadi mangsa percaturan politik oleh ahli politik sekarang.

Ya-lah. Dah namanya ahli politik, bermain politik lah kerjanya. Samalah macam ahli silap mata; kalau tak bermain silap mata, tak boleh lah dipanggil ahli silap mata.

Nasihat Demang, siswa-siswi perlu bertegas dalam hal ini. Jangan biarkan campur tangan ahli politik di tempat mereka belajar. Biarkan pihak pentadbiran universiti selesaikan masalah mereka. Jangan jadi seperti sebuah universiti di Selangor iaitu ahli politik campur tangan sehingga beberapa orang pensyarah ditamatkan perkhidmatan tanpa diberi sebab dan tanpa peluang membela diri.

Oh ya. Dalam hal ini para pelajar perlu belajar bertindak adil. Jangan hanya membantah campur tangan ahli politik BN tetapi dalam masa yang sama mengalu-alukan campur tangan ahli politik seperti Samsul Iskandar dan Nurul Izzah.

Demang sedar, bukan ramai pun pelajar UIA yang terlibat. Majororiti pelajar UIA matang dan tahu tanggung jawab mereka sebagai pelajar.

Sementara tu, cubalah ambil tahu sejarah penubuhan UIA. Demang katakan begitu sebab ramai juga yang percaya bahawa Anwar Ibrahim yang memainkan peranan dalam penubuhan UIA.

Tak betul tu.

No comments:

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)