Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

Friday, June 1, 2012

Mesyuarat khas umno pas


Kira-kira jam 12.30 tengahari, hari ini bersamaan 1 jun 2012 berlangsung satu pertemuan sulit di suatu tempat rahsia.

Semua ini berlaku kerana solat jumaat pada suatu hari Jumaat.

Pada suatu hari Ketua Setan for All (KSA) mengarahkan tiga ekor setan iaitu Setan for Umno (S4U), Setan for Pas (S4P), dan Setan for PkrDap (S4PD) mengadapnya.

KS4A: hei setan bertiga, pergi kacau itu tiga orang malaun.

S4U: Yang mana satu, bos?

KS4A: engkau pergi kat budak umno tu. Bagitau dia minggu lepas dia dah ke masjid jadi minggu ni dia boleh excuse. Lagipun dia musafir.

S4U: senang punya kerja, bos. Beres dalam masa 2 minit.

S4P: gua pulak, bos?

KS4A: lu pergi kat budak Pas tu dan bagitau bahawa dia lah orang paling warak lagi prihatin. Suruh dia bagi ceramah kat orang lain supaya pergi masjid cepat-cepat dan jadikan budak umno tu sebagi contoh penghuni neraka. Kalau boleh suruh dia kutuk-kutuk sikit budak umno tu.

S4P: nak bagi diorang bergaduh ke, bos? Senang sangat tu.

KS4A: tak payah. Just semaikan rasa riak kat budak Pas tu pun dah cukup. Pelan-pelan... Lambat laun dia akan rasa hebat dan akhirnya jadi geng kita.

S4PD: gua pulak, bos? Nak buat apa kat budak PkrDap tu?

KS4A: takyah buat apa-apa. Budak tu pun memang setan macam kita.

No comments:

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)