Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

Monday, November 12, 2012

Bakar kelambu


Demang singgah di masjid Selayang tadi sementara menanti seorang saudara membuat pemeriksaan di hospital berdekatan.

Nampaknya ejekan pembangkang bahawa pelbagai agensi digunakan kerajaan UMNO untuk kempen politik, jadi 2x5 sahaja lah.

Di semua papan kenyataan masjid tersebut tertampal pelbagai isu politik bagi mempengaruhi rakyat agar terus percaya pada kerajaan yang memerintah.

Demang rasa jika setakat itu tidak ada salahnya walaupun sebelum ini pembangkang mengeji perbuatan tersebut.

Cuma Demang amat terkilan apabila kerajaan Khalid dalam usaha mencari alasan isu air akhirnya membuat kesimpulan bahawa masalah air di Selangor adalah semata-mata salah SYABAS.

Antara sebabnya dikatakan 'air tanpa hasil' yang amat tinggi.

Adakah apabila orang ramai mencuri air, SYABAS pula dipersalahkan?

Demang hairan, kenapa apabila sesebuah syarikat besar itu milik orang Islam maka seboleh mungkin akan dimusnahkan?

Lebih hairan lagi apabila pekerja SYABAS sendiri menyokong PKR sedangkan periuk nasi mereka sedang dicurah pasir.

Agaknya mereka fikir, aku peduli apa? Selama ini TS kaya raya, aku kuli sahaja. Biar padan muka. Aku boleh kerja di tempat lain!

Mereka tidak sedar betapa merwka sedang membakar kelambu. Mereka tidak perasan bahawa dengan adanya syarikat Islam lah tabung zakat dapat dipenuhi.

2 comments:

Anonymous said...

Saya sokong 100% jadilah macam pekerja linyas. Mereka tahu itu periuk nasi mereka. satu soalan apakah yang akan diberikan oleh PR jika syabas lingkup?. contoh jawapan Maybe PR akan kata siapa paksa kau sokong aku pandai-pandai lah kau nak hidup. Manifesto tu bukan janji ...........................

Kelab Generasi Baru Otak Lembu Masuk UMNO said...


Muhyiddin Pemimpin LEMBU.... Puteri UMNO Kump ANJING Gila Babi....

~ BUKTI 1 ~

~ BUKTI 2 ~


Pemimpin2 UMNO BODOH macam LEMBU... BAPAK lembu..... Wanita LEMBU... Kecik2 tak nak mampus, Dah tua menyusahkan orang.....


~ BUKTI 3 ~

~ BUKTI 4 ~

~ BUKTI 5 ~

~ BUKTI 6 ~


Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)