Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

Saturday, March 9, 2013

Mata lebam, dendam, dan 3TA


Jika Demang diberi peluang menanyakan soalan pada Anwar, Demang nak tanya, kenapa matanya lebam?

Rasanya dengan mudah Anwar akan jawab, Ketua Polis Negara yang tumbuk.

Kenapa KPN (IGP) tumbuk? Adakah beliau memang suka tumbuk orang atau beliau mahu popular kerana berjaya menumbuk bekas TPM?

Demang rasa soalan tersebut perlu dijawab oleh Rahim Nor sendiri.

Kalau tanya pada Anwar, dia akan kata:

U ulang I saman.

Tumbukan padu pada mata bukan sahaja menyakitkan malah ia menimbulkan rasa marah dan boleh membawa pada dendam.

Kalau soalan pemberita pun Anwar marah sangat, takkan lah dengan mudah dia akan maafkan orang yang tumbuk matanya hingga lebam.

Sebenarnya bukan dengan Rahim Nor sahaja Anwar dendam.

Selain dendam, Anwar juga terjebak dalam teori '3 ta' yang popular dalam kalangan orang Melayu.

Demang percaya ramai yang faham maksud 3 ta iaitu harta, takhta, dan wanita.

Soal harta, ia adalah impian lumrah manusia normal. Mungkin Anwar tak hairan dengan harta tetapi tidak bagi Azlan (ayah Saiful).

Jika dah dilonggokkan wang di depan mata, siapa yang tak gelap mata?

Perkara takhta memang menjadi idaman Anwar sejak dulu.

Ta yang ketiga adalah untuk kata ganti bagi 'wanita'. Dalam kea Anwar, ia telah bertukar.

Berkenaan ayah Saiful Demang fikir kenyataan terbaru itu tak ada makna apa-apa sebab bukan dia yang 'kena'.

Kecuali jika dia pasang cctv kat belakang Saiful!

No comments:

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)