Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

Thursday, March 21, 2013

Rosmah jawab tuduhan pembangkang



Sudah menjadi lumrah di Malaysia, apabila pembangkang ketandusan isu untuk menyerang PM maka peluru akan dihalakan ke isteri PM pula.

Menara kembar Petronas yang berbentuk H pernah dikaitkan dengan pangkal nama isteri Tun Mahathir manakala isteri Tun Abdullah dituduh sering membuat keputusan bagi pihak PM.

Mereka ingat untuk membuat sesuatu keputusan negara hanya melibatkan seorang individu sahaja?

Adakah mereka sangka Malaysia ini tiada sistem pemerintahan?

Isteri PM sekarang juga mengalami nasib yang sama. Dituduh mengongkong Najib dan membuat keputusan untuk PM.

Walaupun Rosmah dinasihatkan tidak menjawab semua tuduhan liar tanpa bukti namun rupa-rupanya beliau tidak lah tinggal diam begitu sahaja.

Dalam diam Rosmah menjawab tuduhan-tuduhan yang pernah dilontarkan melalui sebuah buku yang baru dilancarkan oleh Tun Mahathir semalam.

Demang nampak ia satu idea baik. Demang rasa Anwar juga patut lakukan perkara yang sama.

Takkanlah menulis buku pun Anwar tidak berani?

Dalam pada itu tempoh yang diberikan pada Anwar oleh Papagomo tinggal beberapa jam sahaja lagi.

Jika tidak, jam 4 petang ini akan terdedah satu lagi skandal!

Demang harap itu tak perlu berlaku.

3 comments:

Anonymous said...

JAWAB LALUI BUKU KE.....SIAPA PUN BOLEH BUAT LAH....CETEK LAH AKAL...BANGANG@ BONGGOK@ BODOH NAMANYA TU...BERANI SAMAN LAH...BAWA KE MAHKAMAH...BARU LAH ADA TELOR ( KALAU NAJIB ) TAPI SAYANG NAJIB TARAK TELOR...KALAU ROSMAH PULAK....BERANI LAH KALAU ADA PANTAT....KALAU TARAK GAK...JOLOK BAGI AIR KELUAR LAH...BARU BERANI SEBAB ADA AIR....

suparjo said...

assalamualaikum, kenapa jawab guna buku? kenapa tak jawab face to face buat press conference? and satu lagi agak2 dia akan jawab ke semua persoalan2 tu..

agak2 pasal altantuya ada tak? pasal mana dia dapat duit beli beg hermes birkin tu ada tak? bukan nak masuk campur, beg tu harga ratus2 ribu tak lari maa. mana agaknya dia dapat duit. kaya ye pm boleh taja bini dia. pakai duit sapa?

buku ini akan menjadi dosa kalau gambar rosamah yang tak bertudung ni disebarkan ke seluruh malaysia.

tun mahathir cakap elok kalau buku ni diedarkan kan ke sekolah. aku rasa budak2 patut lagi kenal Rasulullah daripada ISTERI PM. napa rosmah buat buku? najib tak nak buat??

maaflah. aku bukan tak suka dia tapi bila dia overshadow aku rasa dia annoying dan macam dia pulak pm, bukan najib.

tq

Anonymous said...

Sekurang2nya berani jawab. Anwar ada berani? U ulang I saman....

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)