Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

Thursday, April 11, 2013

Sejauhmana anda percaya media?



Bohong dulu-dulu:
Tarikh: 11/4/1983
Dua orang pemuda yg baru tiba di KL berbual sambil makan di sebuah warung.

Akob: mahalnya lauk ikan talapia nie. Seekor RM2. Di kampung aku kuak je air, terus dapat ikan.

Usop: kalau gitu hebat kampung aku lagi. Kami, sebelum masuk paya terpaksa kuak ikan dulu baru dapat air.

Realiti sekarang
Tarikh: 11/4/2013

Dua orang pemuda sedang ber'whatsapp'. Seorang di KL dan seorang di Jengka.

Remi Jengka: boring le dok Jengka ni. Dalam zaman IT camni pun, pengumuman kematian masih guna corong speaker masjid. Bila ada kes kematian, berapa ramai sangat le yg dapat dengar? Ramai yg dtg ziarah pun sebab dapat tau dari mulut jiran masing2.

Roy KL: itu le nko. Aku ajak dok KL taknak. Di sini kalau ada kes kematian diorang sebar guna blog, FB, Whatsapp, Wechat dan macam2 lagi.

Remi Jengka: best le camtu. Ramai le yg datang ziarah jenazah.

Roy KL: tak jugak sebab semua org tak percaya pada maklumat tu.

No comments:

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)