Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Friday, May 11, 2018

Melaka bakal dapat ketua menteri cina

Bakal KM melaka

Ramai yang baru tersedar kesan undi semalam. Yang belum sedar pun ramai. Apapun, takdir telah berlaku dan kita tidak boleh mengungkitnya.

Demang tetap berkeyakinan setiap yang Allah taala takdirkan pasti ada hikmahnya. Sifat arrahman & arrahim akan memberi kebaikan secara mutlak, biarpun kita tak sedar.

Perubahan tidaklah semudah yang disangka. Setakat mampu mengubah kerajaan belum menjamin kita mampu mengalami kesan perubahan tersebut.

Demang bukan mengatakan semalam adalah satu kesilapan. Demang alu²kan kehendak rakyat. Moga ujian dan cabaran selepas ini dapat kita atasi.

Nampaknya terbukti benar bahawa sistem demokrasi memungkinkan kaum minoriti menjadi ketua pada kaum majoriti.

Contohnya di melaka, DAP yang bukan kaum majoriti tiba² memiliki majoriti suara dalam DUN.

Apabila sudah majoriti maka mereka minta untuk jadi ketua menteri.

Setakat tadi, masih berlaku tarik tali antara DAP dan PKR. Apapun keputusannya, mereka akan dapat lebih.

Wallahualam.

Bersambung

Artikal sebelum: tun selamatkan najib

Baca dari awal: Apa berlaku selepas teori RAHMAN?

Klik gambar berikut bagi menyokong blog ini.
Serbaguna. 10 herba terbaik dunia di dalamnya

26 comments:

Anonymous said...

...Kerajaan Baru PH yang lahir dari kekuatan dan sumber fitnah ... hadiah terbaru untuk rakyat Melaka
.. dont mess with Melaka...

Latar belakang agama kabinet dari kaum Melayu dlm PH ada yang condong Syiah...COMANGO..Avrnglista.. Pluralist ... liberalist .. sunnah wal jamaah.... just wait n see

Anonymous said...

Selama ni pon cina melaka dapat lebih. Takkan tak perasan. Klebang tu dah tinggal sejemput. Lama lama kena sodok jugak.

Anonymous said...

Sedih kerajaan melayu akhirnya tumbang..bilakah lagi akan ujud kerajaan melayu di bumi bertuah ini..kini mereka berkuasa setelah ekonomi mereka pegang..apalah nasib melayu..Allah berilah pertolonganMU

Baz Lie said...

Zaman ini..zaman fitnah org lebih suka dengar fitnah dari benda betul..in Shaa Allah UMNO akan bangkit setelah zaman ini berakhir iaitu zaman kebangkitan Islam..in Shaa Allah..

Anonymous said...

Kerajaan yg tertubuh atas dasar persepsi dan sentimen fitnah tak kekal lama.... fitnah akhir zaman ... bangkit lawan fitnah

Anonymous said...

tan seng giaw dah cakap 1mdb tidak terlibat... benar atau palsu wallahualam... segerakan kes 1mdb...

Anonymous said...

anwar ibrahim akan diberi pengampunan oleh Agong... kalau tak mengaku selama ini melakukan kegiatan songsang kenapa mintak ampun....

Anonymous said...

AG nafi sorok bukti 1MDB...berita menarik.... segerakan kes 1MDB...

Anonymous said...

Habis lah korang orang melayu, sib baik aku keturunan cina. Melayu senang kena cai la, tq beri melaka pada kami

SUHARLI MASROP said...

PHOENIX BANGKIT DARI ABU - SUKA LAGU M.NASIR NI

https://youtu.be/zh5a3FOJGdM

DENGARKAN... AYUH!!!

SUHARLI MASROP said...
This comment has been removed by the author.
SUHARLI MASROP said...

PHOENIX BANGKIT DARI ABU

Bina jambatan menuju ke seberang
Melangkah jurang lebar dan dalam
Dengan darah dan keringat
Dengan airmata berpegang pada taliNya

Rapatkan saf semangatmu jangan goyah
Kota yang telah roboh harus dibina semula
Atas dasar kebenaran demi kita demi waris
Semua serangan yang datang kita tangkis

Jangan kau gentar pada bayang-bayang sendiri
Di sebalik pahit getir kemenangan menanti
Bagaikan burung Phoenix bangkit dari abu
Bangkit membina (semula) satu keindahan (baru)

Phoenix bangkit
Bina jambatan menuju keseberang
Dengan darah keringat dan airmata oh...
Melangkah ke seberang ke tanah yang dijanjikan
Dirindukan
Demi cinta tiada lain demi cinta

- BY DATUK M.NASIR -

Anonymous said...

pembebasan Anwar sedang di percepatkan spt terdapat grand design yg lebih besar sedang dirancang...

Anonymous said...

pemgampunan dan pembebasan anwar suatu petaka pada PH. ... suatu rancangan besar sedang di atur sesama mereka.. orang itu tidak beberapa suka dng si tua ini... fitnah di balas fitnah

PHOENIX BANGKIT said...

Tuan... nampaknya seakan ada satu force yang benar2 mahu melanyak UMNO SELUMAT2NYA.... gerakan yang bertopengkan gerakan dan suara rakyat ini benar2 mahu menghapuskan obor melayu.... sehingga darah dafing sendiri sanggup mencerca ibunda sedemikian rupa dan juga komponan2... mahupun anggota UMNO sensiri yang hilang adap membuat tuntutan rerbuka... bukan cara bermesyuarah... seolah2 mahu menu juk keberanian.....

Anonymous said...

PH pakatan yg longgar ... dah tidak dapat simple majority pun... bilangan islam dlm PH sekitar 45 orang saja.. dan kuality islam mereka pelbagai ada sunnah syiah lgbt dan gay will coming soon yg support G25 Comango dll.. dlm pembangkang hampir solid majority islam sunnah... islam akan jadi tunjang isu utama dewan rakyat samada kjaan baru yg agama islam dan pembangkang bole bersatu utk islam dimasa akan datang... umno dan PAS perlu bersatu dlm isu islam... disini kita bole uji Tun as PM samada tunduk pada DAP atau Islam...ingat kerajaan ini ditubuh atas dasar sentimen fitnah... insyallah kjaan yg bertunjangkan fitnah akan hancur ...
... ini janji Allah... bangkit lawan fitnah...

Anonymous said...

PH pakatan yg longgar ... dah tidak dapat simple majority pun... bilangan islam dlm PH sekitar 45 orang saja.. dan kuality islam mereka pelbagai ada sunnah syiah lgbt dan gay will coming soon yg support G25 Comango dll.. dlm pembangkang hampir solid majority islam sunnah... islam akan jadi tunjang isu utama dewan rakyat samada kjaan baru yg agama islam dan pembangkang bole bersatu utk islam dimasa akan datang... umno dan PAS perlu bersatu dlm isu islam... disini kita bole uji Tun as PM samada tunduk pada DAP atau Islam...ingat kerajaan ini ditubuh atas dasar sentimen fitnah... insyallah kjaan yg bertunjangkan fitnah akan hancur ...
... ini janji Allah... bangkit lawan fitnah...

Mohsall said...

Saya berharap BN akan jadi blok pembangkang yang progresif. Tapi nampak macam ada krisis kepimpinan dalam UMNO pasca PRU14. Semoga cepat pulih dari demam PRU.

Anonymous said...

grand design sedang menanti selepas anwar bebas...

Anonymous said...

sesama sendiri sudah mula hangat.. kalau tak aku benda ni tak jadi... sorang lagi pun kata begitu... seotang lagi pun kata yg sama... grand design sedang hangat diperkkata sesama puak sendiri yang dah tua sebagai batu loncatan saja... malang sungguh si kitol moden.

Anonymous said...

Sapa ketua menteri melaka skang? So kira artikel ketua menteri cina tu nak kira fitnah ke x? sedarlah Umngok rakyat da meluat dengan perangai bongkak pemimpin sampai ke anjing2 UMngok macam korang ni....sapa yang menfitnah skarang bangkai....oppps skang da jadi anjing liar ke masih ade tuan lagi? tanye je

PHOENIX BANGKIT said...

Dah menang pun masih nak maki hamun ker?... cakap biar yang elok2 lah....

Anonymous said...

kenapa pulak tun kena mengadap anwarsemasa nak lantik barisan pimpinan ... sapa yg berkuasa nih..

Anonymous said...

tak payah mengadap anwar nnti rakyat cakap apa... wassup..wechat..fb..telegram..kik kan bole guna... huhuhuhuhu..

Anonymous said...

jijah sebelum abang diampunkan kesalahan abang nan lalu oleh agung.. jam omega abang mana haaahh...!!

Anonymous said...

Boleh pakai cakap Tan Siew Giaw ke.Setahu aku Tan Siew Gaw mintak mahkamah menentukan samada Najib bersalah atau tidak bukan PAC, bukan trial by media dan bukan pembangkang.Kita tunggulah proses baru.

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)