Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

  • Belajar bekam - Saya pernah ceritakan kesah sepasang auami isteri yang anak2 mereka dihantar belajar ke luar negara dengan perbelanjaan sendiri hasil pendapatan sebagai ...
    1 day ago

Tuesday, July 19, 2011

Cincin Rosmah, Rantai Azizah, Jam Anwar


Seorang rakan sekerja sibuk bercerita tentang cincin Rosmah yang berharga puluhan juta pada kawa-kawannya.

“Betul ke Man?” tanya beliau pada Demang yang kebetulan di situ.

“Mana dapat cerita?” tanya balik Demang selamba.

Ilmu bertanya balas apabila orang bertanya ini Demang belajar daripada Anwar Ibrahim ketika kes jam Omega dulu. Sampai sekarang wartawan tersebut dan juga rakyat Malaysia kempunan untuk mendapatkan jawapan Anwar.

“Dari internet.” Jawabnya lurus.

Sebenarnya spesis seperti beliau memang masih ramai di negara kita. Itu sebabnya penuis blog picisan seperti Raja Petra si Raja Lawak seronok cari makan dengan menulis blog. Itu pun ramai yang tak tau bahawa blog boleh buat tempat cari makan.

Sebelum ni kita tak tau pun yang ‘jalan-jalan cari makan’ pun boleh dapat duit!

Berbalik pada kisah cincin Rosmah, Demang langsung tak terkejut cerita begitu boleh timbul. Tambah-tambah pula si pemula cerita ialah RPK Raja Bohong Negara. Asal usul keturunan RPK pun kita tak tau, inikan pulak ceritanya.

Logik ke Rosmah yang boleh ke luar negara bila-bila masa je, yang boleh beli sebentuk cincin berharga RM70 juta akhirnya meminta sebuah syarikat courier membuat penghantaran dan terpaksa melalui pemeriksaan kastam?

Hanya sebentuk cincin, bro. Bukannya sebuah lori kontena atau sebuah kapal layar! Setakat cincin, Rosmah boleh pergi beli dan pakai kat jari, takde siapa nak periksa.

Lain lah kalau Rosmah memang berhajat sangat nak hilang title isteri Perdana Menteri Malaysia. Kalau begitu, wajarlah dia dedahkan rahsia cincin RM70 juta itu supaya semua orang tahu!

Biarlah RPK bengap sorang-sorang. Kita janganlah sampai ditipu si bengap itu!

Bagaimana gelang Azizah? Maaf, Demang buat cerita sahaja. Ah, kalau Anwar dan Wan Azizah masih dalam UMNO, sudah tentu akan timbul cerita yang begitu juga.

Oh ya. Jam Omega Anwar kat mana, Kak Wan?

No comments:

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)