Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Monday, July 11, 2011

Najib iktiraf kehebatan Anwar

Selepas pembangkang berposak-posak mengumpulkan kira-kira sepuluh ribu penunjuk perasaan walaupun telah berkempen selama berbulan-bulan, keesokan harinya Najib berhasil menarik perhatian lebih 6 ribu ahli Ngo dari seluruh negara berkumpul di PWTC.

Berbeza dengan pembangkang yang membuat hiruk pikuk di jalanraya, pertemuan dengan Najib dilakukan dalam dewan tertutup dan para peserta dijemput oleh pertubuhan masing-masing hanya melalui sms sahaja.

Demang turut dijemput kerana Demang menjadi setiausaha kepada sebuah pertubuhan bukan politik dan bukan kerajaan. Selain diri sendiri, Demang turut diberi mandat untuk membawa ahli pertubuhan kami.

Dalam masa yang singkat sahaja kami berjaya mendapat pengesahan hampir 100 ahli yang berminat untuk turut serta. Manakala pada hari perhimpunan tersebut, rupa-rupanya lebih daripada 100 ahli pertubuhan yang baru kami tubuhkan itu berjaya hadir!

Demang catatkan tadi lebih enam ribu orang sebab dewan tersebut boleh memuat sekurang-kurangnya 6 ribu orang dan kehadiran pagi itu penuh sesak.

Sementara itu, Demang tidak pula tahu bagaimana pembangkang dan pihak media mengira kehadiran penunjuk perasaan Sabtu lalu. Mungkin Majlis Peguam menjadi tukang kiranya. Lagipun, mana nak cari orang yang jujur dan bersih seperti para peguam bukan Islam itu. Dengar cerita, minum arak pun tak pernah. Mabuk tu, entah lah.

Perjumpaan pagi Ahad itu diisi dengan beberapa ucapan ringkas bagi mengiringi ucaptama Najib. Sebagaimana biasa ucapan Najib banyak berkisar pada konsep 1 Malaysia dan keyakinan beliau terhadap transformasi menyuluruh yang sedang diterajui beliau.

Pada suatu ketika Najib sambil berseloroh mengumumkan betapa seorang pemimpin pembangkang yang cedera semasa perhimpunan haram akibat semburan gas pemedih mata sebagai pelakon hebat dan layak menerima oscar.

Rasa-rasa Demang, Najib maksudkan Anwar Ibrahim. Takkan lah Haji Hadi pula sebab Haji Hadi memang baik dengan Najib. Ada peristiwa menarik yang berlaku antara mereka baru-baru ini di Sarawak.

Demang tak fikir ekstremis PAS gembira dengan cerita ini. Jadi, lain kali lah Demang cerita.

No comments:

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)