Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Wednesday, September 14, 2011

tanda akhir zaman pembangkang

Persekitaran kondusif sektor kewangan akan diwujudkan - Najib
KUALA LUMPUR 14 Sept. - Kerajaan dan Bank Negara Malaysia akan mengambil tindakan, dalam bidang kuasa mereka, untuk mewujudkan persekitaran yang kondusif untuk pertumbuhan sektor kewangan, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Pelabur asing boleh harapkan IPO besar - TPM
KUALA LUMPUR 14 Sept. - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, percaya akan ada beberapa tawaran awam awal (IPO) yang besar-besar dalam beberapa tahun akan datang di Malaysia.

Pengerusi jamin kebajikan pekerja MAS tak terjejas
PETALING JAYA 14 Sept. - Pengerusi Malaysia Airlines (MAS) Tan Sri Mohamad Nor Yusof memberi jaminan bahawa pekerja syarikat penerbangan kebangsaan itu tidak akan terjejas meskipun wujud sistem baru ekoran proses pertukaran saham dengan AirAsia.

Laporan perhimpunan Bersih sudah diserah kepada Menteri
KANGAR 14 Sept. - Laporan penuh berkaitan pelbagai tuduhan terhadap polis semasa perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil 2.0 (Bersih 2.0) di ibu negara pada 9 Julai lepas telah dikemuka kepada Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar.

47 Penguasa Bomba Gred KB44 dilantik memangku Gred KB48
PUTRAJAYA 14 Sept. - Seramai 47 Penguasa Bomba Gred KB44 dilantik memangku Gred KB48 berkuatkuasa 15 September ini.

Pertambahan kenderaan punca OPS Sikap ke-24 gagal
KUALA LUMPUR 14 Sept. - Pertambahan jumlah kenderaan di jalan raya seluruh negara ketika sambutan Aidilfitri yang lepas dikenal pasti sebagai antara punca kegagalan Ops Sikap ke-24 mengurangkan jumlah kemalangan dan kematian di jalan raya.

MCA kemuka cadangan rampas Selangor - Donald Lim
PUTRAJAYA 14 Sept. - MCA Selangor akan mengemukakan beberapa cadangan kepada Barisan Nasional (BN) negeri dan kebangsaan bagi merampas kembali Selangor dari pakatan pembangkang dalam pilihan raya umum akan datang, kata ketuanya Senator Datuk Ir. Donald Lim Siang Chai hari ini.

Penentuan tarikh pilihan raya “hak istimewa” kerajaan - Tun M
PUTRAJAYA 14 Sept. - Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, penentuan tarikh pilihan raya umum di negara ini adalah “hak keistimewaan” kerajaan dan tiada pihak boleh mempertikaikannya.

Resort hospital pertama di Malaysia dibina di Melaka
MELAKA 14 Sept. - Hospital Pakar Resort Hang Tuah Jaya, sebuah hospital pakar berkonsepkan “Resort Hospital” yang pertama di Malaysia akan dibina di Melaka dalam usaha mempromosikan pelancongan kesihatan.

Notis tuntut maaf diserahkan di pejabat Guan Eng
GEORGETOWN 14 Sept. - Satu notis oleh UMNO Pulau Pinang telah diserahkan di pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, menuntut beliau memohon maaf dalam tempoh tujuh hari atau berdepan dengan saman fitnah RM30 juta.

Tak perlu lah Demang ulas semua berita yang Demang 'snap' daripada satu muka surat Utusan online itu. Bagi yang 'reti' membaca yang tersirat dan tersurat akan segera nampak bahawa kerajaan sedang mengukuhkan sokongan daripada rakyat dengan rangkaian program yang melebar ke akar umbi dan mencapah kepada semua sasaran mengikut status kepentingan masing-masing.

No comments:

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)