Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Monday, July 14, 2014

Pemilihan terakhir PKR

Nampaknya pemilihan PKR berlangsung lebih teruk daripada yang dijangka. Ia bukan sahaja serba canggung dan serba tak kena malah menjadi seperti sebuah sorotan drama yang memaparkan semula segala tuduhan yang pernah dilempar penyokong PKR ke atas SPR selama ini.

Penipuan dalam kiraan undi, pengundi hantu, lebihan kertas undi berbanding jumlah perwakilan, blackout ... bergaul pula dengan peristiwa maki hamun, baling kerusi, bertumbuk, sehingga melibatkan laporan polis serta pembatalan mesyuarat!

Demang memerhati dari luar dengan lega bercampur hiba.

Lega kerana plan DAP merealisasikan agenda sulit mereka akan tergendala tetapi hiba mengenangkan rakyat sekali lagi menjadi mangsa mainan politik sekumpulan manusia terdesak dan rakus kuasa.

Apapun, menang tidak bererti dapat ke semuanya dan kalah pun tidaklah hilang semua.

Dalam proses perhitungan sejak 1999 hingga 2014 (meskipun belum tamat), banyak perkara yang telah dicapai dan tak kurang juga yang telah musnah selama-lamanya.

Peralihan kuasa daripada Dr Mahathir kepada DS Abdullah dan akhirnya beralih pada DS Najib adalah kesan-kesan jangka pendek yang telah berlaku.

Manakala lenyapnya Akta Hasutan dan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) barangkali tidak akan dapat dikembalikan lagi.

Kerosakan-kerosakan teruk pada jati diri orang Melayu, kerobekan dalam hak eksklusif penggunaan kalimah Allah, kebiadaban antara kaum dan hilangnya rasa budi dan pengabaian hutang budi adalah sesuatu yang tidak boleh diputar semula dan tidak akan berpatah balik menjadi milik negara.

Kalau dulu tidak terfikir dek datuk nenek kita orang India akan mencabar orang Melayu tapi sekarang isu 'se-sensitif' 13 Mei pun tidak dipeduli lagi.

Padahal, apa kena mengena masyarakat India dengan 13 Mei?

No comments:

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)