Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

Monday, November 14, 2011

Anak Anwar bantu Najib


Dalam kekalutan untuk mempertahankan kerusinya pada hari-hari terakhir di parlimen (sebelum tempoh pembubaran), Nurul Izzah tercekut satu isu yang diharap dapat meremehkan usaha kerajaan BN.

Itulah ISU KEDAI RAKYAT 1 MALAYSIA. Maka dengan bangganya anak sulung Anwar itu mendedahkan bahawa harga barang di pasaraya lebih murah daripada KR1M yang diilham PM.

Kasihan Izzah. Dia terlupa bahawa salah satu objektif Najib memulakan KR1M ialah bagi memberi tekanan dan saingan kepada pasaraya lain agar menurunkan harga barangan pengguna.

Ternyata idea ini mula menampakkan kejayaan. Apabila KR1M menunjukkan kepada rakyat bahawa beberapa barang pengguna boleh dijual pada harga yang lebih rendah, maka pasaraya yang selama ini begitu ghairah menaikkan harga barang terpaksa mengalah.

Idea Najib itu sebenarnya bukan lah hebat sangat tetapi Nurul Izzah memang lembab kerana tak dapat memahami strategi tersirat.

6 comments:

Megat Alam Gempita said...

Belilah Barangan jenama 1Malaysia...anda pasti suka!!! baik punya promo gambar ni. Saya mesti pilih...

Anonymous said...

Kah10....ko ni bai...buat lawak bodo ke?jgn la auta kenyataan...najib wat KR1M nk popular jer...tp brg lg mahal dr pasaraya besar lain...pasaraya lain wat pe nk turun brg...lg naik adala...bla pasaraya naik kedai KR1M pun akan naik jgk sbb brg2 dia ambk dr pasaraya 2...KR1M pn ambk untung jgk...sticker je dia tukar...badigol...

Anonymous said...

Anonymous, November 14, 2011 12:38 PM,

jangan suka membadigolkan orang lain. kalau kau tak suka tak payah laa beli. dah tak menolong jangan menyusahkan orang yang tak beberapa senang. sekurang-kurangnya kerajaan ada inisiatif untuk membantu rakyat walau pun melalui kroni (ayat popular kawan2 badigol).

jangan keluar statement BANGSAT kau tu laa. apa kerajaan negeri PEMBANGKANG dah buat di dalam usaha untuk menurunkan harga barang yang 1MALAYSIA dah tahu stok dan runcit di kawal oleh CA YA NUN ALIF?

yang betul tetap betul, yang salah tetap salah.

dah tak menolong jangan menyusahkan.

pru13 sok jangan lupa pergi mengundi k.

mangkuk tandas punya otak!!!

Anonymous said...

anon 12:38..

Mangkuk jamban betulla otak ko ni...inilah ayat org xberotak...sekurang-kurangnya kerajaan ada inisiatif untuk membantu rakyat walau pun melalui kroni (ayat popular utk org badigol).ini manusia yg menyusahkan rakyat...nk turunkan brg krjn pusat yg buat...ini bkn bg turun brg...harga KR1M pun mahal...harga ni bg peluang pasaraya pun naik samala...pikirla skit bai...krjn negeri pakatan rakyat xblh wat apa tp dia dh bg subsidi air,byk benefit utk rakyat selangor...penang plk bg subsidi utk bas...ko bacala krjn negeri PR wat...jgnla ckp xbetul tanpa fakta...asyik baca utusan jer apa dpt...aku sentiasa mengundi bro...aku syg malaysia...aku xnk malaysia bankrap sampai hutang 500 billion..nk jual lembu tp xtau..yg kaya terus kaya...miskin terus miskin...apa yg BN wat masa perintah selangor,penang...rumah dirobohkan...tanah dirampas(termasuk gua punya)...skg PR dh bg blik hak kt aku dgn mudah jer...nk jumpa pemimpin diorg pn senang...dulu masa BN anta permohonan punya lama nk lulus..diorg kata kena ada org dalam...bru cepat...pirah BN...skg bru ko terhegeh2 konon nk tlg melayu...fail bertimbun dlm ofis tp xsign...exco dtg ofis sign 3 file jer sehari...blahla korg..

Anonymous said...

Ralat anonymous 1:29 bukan 12:38..

Morhabshi said...

Mentaliti pembangkang memang gitu. Bukan reti berfikir sangat.

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)