Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Sunday, January 18, 2015

Muhammad dalam kitab Hindu

Sidharta Gautama Budha adalah insan yang baik. Beliau lahir tahun 563 sebelum masihi. Ertinya, 500 tahun sebelum nabi Isa dilahirkan. Pengikutnya juga terdiri kalangan orang baik-baik dan cintakan kebaikan.

Selepas Gautama Budha wafat dan pengikut generasi pertama meninggal dunia maka ajaran asal mula longgar akibat faktor masa dan kealpaan manusia, ditambah campurtangan segelintir yang memanipulasi ajaran sebenar demi kepentingan peribadi.

Kepentingan peribadi bermaksud 'bukan kerana Allah'.

Namun bagi pengikut Hindu dan Budha yang tulen dan alim mereka mengetahui dalam kitab asal ada tercatat seorang nabi akan lahir selepas itu dan kemudian di akhir zaman. Namanya disebut dalam kitab terdahulu bermaksud 'yang terpuji' serta dikhabarkan latar belakang keluarganya.

Demang bukan reka cerita sebaliknya berpandukan bacaan, diskusi, dan kuliah kertas Tamadun Islam & Tamadun Asia (TITAS) yang wajib diambil semasa di USM dulu.

Lebih kurang 500 tahun kemudian Allah  Taala mengutus nabi Isa as kepada manusia.

Sebagaimana yang berlaku pada nabi dan rasul sebelumnya, berlaku jua pada nabi Isa as. Malah lebih teruk lagi apabila nabi Isa as 'dibunuh' oleh pengikutnya sendiri.

Ajaran nabi Isa as dipesongkan. Namun bagi yang benar-benar membaca kitab yang diturunkan kepada nabi Isa as akan tahu bahawa dalam kitab tersebut dikhabarkan akan lahir rasul terakhir bernama Ahmad @ muhammad (Ahmad bermakna yang terpuji).

Kira-kira 500 tahun selepas Isa as, lahirlah nabi Muhammad atau Ahmad. Memang itu lah namanya padahal ibunya mungkin tidak pernah membaca kitab-kitab Hindu, Budha, Taurat, Zabur, atau Injil. Subhanallah.

Secara lazimnya, kita akan ikut pemimpin mutakhir. Sama lah seperti dalam urusan kita yang lain. Jika dulu Mr A jadi ketua jabatan kita, kita wajib patuh pada arahan beliau. Apabila Mr A bersara atau mati dan Mr B pula dilantik maka tak perlulah kita patuh pada Mr A lagi.

Cuma, selepas nabi Muhammad @ Ahmad wafat, tidak ada lagi nabi yang diutus. Hal ini telah dipersetujui oleh semua agama. Kenapa tiada lagi nabi dan rasul? Sebab dunia pun dah hampir qiamat. Semua peringatan dan panduan telah diberikan. Bagi yang masih sesat itu bukan kerana tidak tahu tetapi sengaja tidak mahu ambil tahu.

Maka jika kita masih mahu mengenal tuhan dan mematuhi peraturan-Nya maka ikutlah nabi mutakhir walaupun baginda sudah tiada sebab hanya itu pilihan yg kita ada.

Demang bawa perkara ini setelah terserempak group FB yang majoriti ahli-ahlinya orang Islam. Malangnya group tersebut telah dicemari beberapa pelampau agama lain bertindak bukan sahaja menghina Islam, bahkan mempermainkan nama Allah padahal semua agama mengiktiraf Allah adalah sebenar-benar tuhan.

Bagi Demang, pengacau tersebut adalah wakil syaitan yang misi utama ialah menyesatkan manusia.

No comments:

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)