Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Thursday, January 26, 2012

bangunan Yayasan Selangor akan dijual

Yayasan Selangor akan dijual kepada sebuah syarikat luar negara. Khabarnya bakal dijadikan sebagai pejabat baru DAP. Kerajaan negeri PKR-DAP yang kini menerajui PKNS telah mengenal pasti 16 hartanah bernilai RM10 bilion untuk pelaburan Amanah Raya Reit (ARREIT) secara berperingkat. 

Bangunan Yayasan Selangor yang terletak di Bukit Bintang akan menjadi mangsa kerakusan pentadbiran DAP-PKR di Selangor.

Peringkat pertama 3 harta bernilai RM270 juta dilaburkan dalam ARREIT. Beberapa pendedahan telah dibuat tentang penyelewengan kuasa dan amanah yang dilakukan termasuklah dalam Laporan Audit Dalaman 2010 mengenasi Yayasan Selangor. 

Kit Siang dan Guan Eng sudah berkira-kira berapa untung yang sudah mereka jana di Pulau Pinang dan Selangor. Di Pulau Pinang, Guan Eng sumbat RM100 untuk tutup mulut. Di Selangor, Kit Siang arah Exco Exco DAP sogok RM100 di pasaraya untuk kelabukan mata rakyat. Padahal penyelewengan yang lebih besar disembunyikan.

Rakyat Selangor perlu "mengaudit" kembali harta-harta negeri Selangor. PKR-DAP menjual untuk dapat untung dalam masa yang singkat. Apakah keuntungan ini akan digunakan untuk tujuan pilihan raya? Tambahan Geran Selangorku sejumlah RM300 juta itu untuk apa motifnya?


Sumber:
blog Angin Perubahan (copy & paste)

2 comments:

Anonymous said...

pakatan rakyat harus jual semua ekuiti bumiputera cepat-cepat. pastikan semua tu tak dapat tangan melayu lagi.

usin said...

lepas segala khazanah melayu terjual, juallah pulak batang tubuh melayu2 yg masih ada. jadikan melayu2 yg ada sebagai hamba abdi yg telah dibodohkan otaknya. pastikan "takkan melayu hilang di dunia" itu hanya kata2 dusta hang tuah. mana2 melayu yg degil & melawan, bolehlah dibunuh mati.
.....wahai melayu, inilah harga yg perlu dibayar kerana kebodohan segelintir melayu yg gagal memahami sejarah tanah air sendiri. inilah tanah asal melayu yg sentiasa menjadi idaman kaum asing kerana kemakmurannya. melayu telah mengorbankan sebahagian besar apa yg pernah dimiliki melayu dahulu. apakah yg dimiliki oleh melayu kini hasil pengorbanan bangsa bukan melayu? apakah tidak ada sedetikpun rasa curiga akan keinginan bangsa bukan melayu menguasai apa sahaja yg pernah menjadi milk melayu? andai jahanam melayu di bumi melayu ini, kebodohan melayulah puncanya.

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)