Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Kitab Ramuan & Petua Perubatan Herba

Sunday, May 17, 2009

Siapa Tian chua?



Itulah foto yang disebarkan dalam internet yang dimulakan oleh Tian Chua, salah seorang pemimpin PKR. Sebelum 1999 tiada siapapun yang mengenali Tian Chua. Lelaki cina tersebut tiba-tiba muncul menyokong perjuangan Anwar. Pada peringkat awal Tian Chua dilihat bersendirian. Namun lama kelamaan dia diiktiraf oleh penyokong PKR dan diberi jawatan tinggi dalam parti tersebut.

Apabila foto tersebut disebarkan secara meluas di internet maka rakyat dengan mudah mempercayainya. Setelah fitnah sudah tersebar luas, maka Tian Chua tampil membuat kenyataan bahawa foto tersebut adalah bikinannya sendiri. Lihat foto sebenar:


Mari kita bertanya pada diri sendiri. Siapa sebenarnya Tian Chua? Menagapa Tian Chua beriya-iya mempertahankan Anwar? Adakah orang begini layak menjadi pemimpin kita?

Bagi Demang, Tian Chua adalah kafir harbi yang wajib dinyahkan.

6 comments:

Anonymous said...

Salam

Orang yang suka buat onar atau fitnah.. tidak layak jadi pemimpin..

Huduhnya seseorang kalau dia naik (jadi pemimpin) menggunakan jalan 'kotor'.

Tetapi pemimpin yang baik pula akan dikatakan naik secara kotor..

Sudah lumrah akhir zaman...
Apabila Fitnah di terima/disokong
Kebenaran pula ditutup
Yang jahil di 'lebaikan'.
Yang dikatakan lebai mengikut si jahil.
Yang lebai tidak melebaikan si jahil..

Wassalam...

amirhamzah64 said...

salam bro,

Walaupun fitnah ramai yang percaya.

Mintak gambar bro.

anti fitnah said...

DS Najib menjadi sasaran fitnah kerana ketika itu beliau dinobatkan bakal PM. Salah satu strategi untuk menjatuhkan DS Najib adalah melalui fitnah oleh seteru politiknya. Siapa seteru politik DS Najib ? Siapa bos Tian Chua ? Siapa bos Petra ?

Saya pernah terdengar gossip ketika kes Altantunya mula tersebar. Gossipnya altantunya bukan mencari ABDUL RAZAK baginda tetapi mencari anak ABDUL RAZAK mengikut nama orang putih. Inilah punca DS Najib mula dikaitkan dengan altantunya

Jejak Tuah said...

Salam...

Tak Baik Demang kata kat ustaz tian chua camtu! dia kan selalu ceramah bersama2 Ustaz PAS. Semua yg berkait dgn PAS semua betul dan mulia dan tinggi makamnya. Demang tak ingat ke Ustaz Hj Mat Sabu dulukan pernah ceramah pasal Al-juburi. skrg ceramah juga tp bersama al-juburi tadi. agak2 ngapa ya jd camtu?

rasa2nya pasal rakyat yg mengikut mrk tu buta, pekak, bodoh, bangang dan yg seangkatan dgnnya. rakyat lupa kafir harbi mana yg timbulkan kekecohan 13 mei 1969? parti mana yg disokong oleh amerika utk melakukan huru hara dlm negara pada tahun 1999? Siapa pemimpin yg dibebaskan dr kesalahan salahguna kuasa tp dipercayai melakukan hubungan seks songsang (menjuburi) oleh mahkamah?

kalo tak sedar dan tak insaf entahlah....
mahu melukut ditepi gantang anak cucu nanti.

wallahua'lam.

Anonymous said...

Fitnah lebih jijik dari berzina...
Patutnya gambor2 macam ni sebarkan atau link ke blog2 yang menyokong mereka dan dedahkan siapa yang menipu, tapi yer lah kan bila dah taksub semuanya betul belaka.

Panglima Perang Cyber said...

fitnah sehingga gambar pun di super impose kan...

benarlah sabda Nabi akhir zaman fitnah seperti malam yang kelam..

syabas chegu !


teruskan perjuangan...


p/s : saya masih mengalami gangguan dan esok Telekom akan datang buat kali ke sekiannya untuk memeriksa talian internet saya...harap dapat diperbaiki dengan segera masalah tersebut..

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)