Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Thursday, June 24, 2010

UMNO perlu lebih proaktif

sebentar tadi saya menemui berita kelonggaran bagi menangguhkan yuran IPT bagi pelajar yang tidak mampu dalam Utusan Online.

Barangkali berita tersebut tidak penting bagi sesetengah orang. Namun bagi saya itu satu lagi bukti betapa kerajaan baru pimpinan Najib memang prihatin dengan perbagai masalah. Termasuk yang dianggap kecil oleh orang lain.

Sememangnya amat banyak perubahan dan penambahbaikan yang dilakukan sejak Najib mengambil alih pemerintahan. Namun adakah rakyat menyedarinya?

Di sinilah perlunya media digerakkan bagi memberitahu rakyat apa yang sedang berlaku. Sayugia diingat, media bukan sahaja terbatas pada media cetak dan elektronik sahaja. Malah media baru seperti internet adakalanya lebih berpengaruh kepada rakyat.

Dalam memenuhi keperluan tersebut, DS Najib sudah menggeraknya secara positif. Namun saya lihat masih belum mencukupi. Walaupun beliau sudah menggerakkan secara aktif saluran seperti FB dan blog, namun ia gagal disokong dengan berkesan oleh UMNO, terutama UMB yang diberi tanggungjawab khas untuk tugas itu.

Sudah sampai masanya gerakan media baru diserahkan kepada orang/pihak yang memang sudah terlibat dengannya sejak awal. Tidak salah menambah bilangan yang ada namun janganlah ditinggal yang lama.


Salam,(Blogger bukan ahli UMNO tetapi berpendapat sudah sampai masanya orang Melayu bersatu bagi menghalang kaum bukan Melayu menguasai politik negara melalui pakatan pembangkang yang nampaknya diberi laluan mudah oleh pengundi kaum cina sejak akhir-akhir ini).

Kaf alif waw mim, cha ya nun alif, nun alif kaf, kaf waw alif sin alif pa waw lam ya ta ya kaf!

No comments:

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)