Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Saturday, December 12, 2009

DAP ungkit PR sokong

Nampaknya para pemimpin pembangkang mula bercanggah pendapat mengenai tindakan ahli Parlimen Taiping Nga Kor Ming yang mempersoalkan kerajaan pusat membina 611 masjid (748.26 juta dalam tempoh 8 tahun). Pembinaan tersebut adalah melalui peruntukan khas PM.

Bendahari PAS, Dr Hatta Ramli menyalahkan pihak media yang memutarbelit kenyataan Nga. Alasan Dr Hatta ialah ajaran agama selain Islam perlu digerakkan lebih agresif bagi membendung gejala sosial. Demang tidak mahu komen tentang itu tetapi kenapa perlu mengungkit perbelanjaan untuk agama Islam yang menjadi agama Persekutuan sebagaimana termaktub dalam perlembagaan?

Nampaknya Dr Hatta sudah hilang sensitiviti keIslamannya. Apa beza hilang dengan tak ada?

Hello Dr Hatta; You faham tak? Kenapa bila orang Melayu ungkit pasal migrasi bukan Melayu, diorang tak suka? Sekarang, diorang ungkit pasal hak Melayu, you kata tak apa?

Pendirian Dr Hatta itu bercanggah dengan Timbalan Dewan Ulama PAS Terengganu yang menganggap kenyataan pemimpin DAP tersebut sebagai tidak wajar.

Timbalan Presiden PAS, Nasharudin Mat Isa pula menasihatkan pemimpin pembangkang agar tidak lagi membangkitkan isu agama kerana boleh menggugat perpaduan pembangkang.

Nampaknya PAS lebih risaukan perpaduan pembangkang berbanding perpaduan Islam.

1 comment:

Alfonso2009 said...

Sikap DAP dan PKR dalam menyerang UMNO /BN mula sejak Konvensyen PKR di Pulau Pinang dengan slogan 'serang Najib'. Maka bermulalah agenda mereka.

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)