Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Sunday, December 27, 2009

Agenda Besar YahudiFoto di sebelah bukan mangsa bas dua tingkat di Jelapang Perak tetapi mangsa kekejaman Yahudi! Semoga negara kita terselamat!!!

Apapun, Demang ucapkan takziah pada semua ahli keluarga mangsa tragedi bas express dua tingkat dekat Jelapang malam tadi. Ia suatu kesilapan yang tidak boleh dimaafkan. Demang harap pihak berkuasa bertindak lebih tegas terhadap semua bas expres yang gagal mematuhi halaju di lebuhraya. Semua pengguna lebuhraya tahu betapa biadapnya para pemandu bas expres meredah lebuhraya tanpa memperdulikan keselamatan orang lain.

Al-Fatihah...

Dunia cyber agak lengang sepanjang cuti 3 hari ini. Ramai yang balik kampung atau bercuti bersama keluarga. Sepanjang bulan Disember ini Demang lebih kerap membuat ‘posting’ menggunakan pengkalan E90 Demang daripada pelbagai lokasi di seluruh negara. Cuti yang penuh dengan pelbagai program luar; rasmi, separuh rasmi, dan bersama keluarga.

Malam ini trafik kembali sesak. Demang jangkakan esok pagi para pelayar akan berpusu-pusu memasuki internet semula bagi mengimbas isu yang terlepas.

Sebaik Demang membuka email tadi, terpacul sebuah email yang juga merupakan perbincangan antara beberapa ahli AIDC. Demang terlepas beberapa email awal tetapi terasa ingin berkongsi sebahagian daripada perkara yang mereka bincangkan.

Mari kita ikuti tulisan mereka:

.......................................

Selepas berakhirnya perang dingin dan ideologi komunis runtuh, amerika telah melihat Islam dan china sebagai satu kuasa yang harus diperhatikan.

Pada barat jika negara islam bersatu adalah jelas kuasa dominan Amerika dan barat boleh terancam.

Begitu juga dengan kebangkitan china yang mempunyai populasi terbesar didunia boleh menyebabkan peranan amereka terpinggir.

Antara persama negara2 islam dan China ini ialah kebanyakkan tidak mengambil ideologi Demokrasi Amerika sebagai prinsip pemerintahan. China masih mengamalkan sistem satu parti dengan ekonomi terbuka.Manakala banyak negara islam masih mengekalkan kuasa raja.

Lantaran itu pihak amerika mengambil cara yang paling cermat untuk menyusup masuk ke negara-negara ini melalui kerja2 demokrasi, maka ditubuhkan pelbagai jenis pusat demokrasi diseluruh dunia dengan objektif ia akan dapat membantu kumpulan alternatif didalam negara sasaran.

Antara modus operandi yang amerika cuba lakukan ialah dengan mendekati kumpulan etnik minoroti dan kumpulan agama bagi memberi galakan kumpulan ini menyuarakan ketidakpuashatian kepada kerajaan memerintah.. Di china amerika mendekati kumpulan pemisah tibet dan etnik Uighur di Xinjiang.

Manakala di negara 2 islam seperti Iran, musuh kepada Ayatullah Khameine akan diberi bantuan dan sokongan. Begitu juga dinegara2 islam lain yang mempunyai potensi kepada dasar luar Amerika seperti Pakistan, Malaysia Nigeria dan beberapa negara lain.

Amerika akan mengunakan demokrasi dan kebebasan bagi menekan kerajaan yang memerintah supaya tunduk kepada kehendak Amerika. Sekiranya sesebuah negara itu enggan tunduk kepada polisi Amerika, negara islam ini akan dihalang mengadakan akses dengan pelbagai pertubuhan antarabangsa, bantuan kewangan dan yang paling teruk digelar sebagai negara yang menyokong pengganas.

Di sini kita dapat melihat peranan dan kedudukkan Anwar, apabila dia beria-ia ingin melaksanakan Demokrasi dan kebebasan, sekali imbas lagaknya seperti suara dari rumah putih Amerika.

Sesungguhnya Konsep Demokrasi dan kebebasan yang dilaungkan oleh Anwar dan ingin dilaksanakan di Malaysia sebenarnya bercanggah dengan konsep demokrasi Raja Berpelembagaan yang menjadi nadi dan jantung kepada negara kita.


........................................

Setuju dengan pendapat Faizal. (respon daripada seseorang)

Secara umumnya polisi Amerika Syarikat terhadap dunia Islam terdapat empat peringkat.

1. Frasa pertama memperalatkan kelompok Islam untuk memerangi ideologi komunis (dari 1970-an hingga 1980-an)- Presiden Carter/Reagen

2. Frasa kedua memerangi dunia Islam atas ancaman demokrasi [baca : minyak] (dari 1990-an - 2000)- Presiden Bush Senior

3. Frasa ketiga memerangi dunia Islam atas ancaman terorisme(selepas peristiwa 9/11 2001 hingga 2007)-Presiden Bush Junior

4. Frasa keempat 'berbaik dengan dunia Islam' dengan tawaran demokrasi dan pluralisme agama - Presiden Barack Obama

Menariknya Anwar Ibrahim bermain dengan polisi Amerika itu dari zaman ABIM dan IIIT, pernah menjadi tali barut Bush Junior di Washinton DC dan sekarang ini sedang bermain-main dengan lagu demokrasi dan pluralisme.

Sekiranya polisi luar Amerika Syarikat ke atas dunia Islam berubah lagi pada masa depan, kemungkinan besar Anwar akan mengubah citra perjuangannya selari dengan polisi baru US itu.

Lebih menarik lagi, semua polisi luar Amerika ini dibina oleh satu badan yang dikuasai Yahudi, CFR (Council on Foreign Relations) di mana Anwar salah seorang yang berada di situ.

--- In anwaribrahimdotcom@ yahoogroups. com, "FaizalH" wrote:


................................................

Sebenarnya banyak lagi respon ’netters’ dalam isu tersebut namun Demang tidak ingin menyalin kesemuanya di sini.

Salah satu perkara yang Demang terkesan ialah tentang fakta-fakta yang menunjukkan terdapat usaha terancang bagi menolak institusi kesultanan yang menjadi asas empayar Islam sebelum ini – sesuatu yang ingin dimusnahkan oleh Amerika Syarikat sejak sekian lama! Institusi kesultanan adalah tembok besar yang menghalang agenda perdana Yahudi!

Insya-Allah Demang akan ulas nanti.


Foto:
sara jpg intellnet.org

2 comments:

melayuangkat said...

Assamulalikum Cheguman,

Sungguh Licik Perisik Uncle Sam ni, mereka di mana-mana sahaja dan ramai pula orang tempatan yang sanggup menjual maruah jadi tali barut mereka. Inilah yang anehnya. Sanggup bersekongkol dengan Amerika hanya kerana kepentingan peribadi yang songsang. Tidak peduli akan akan bakal jadi pada Negera sendiri, apa lagi bangsa dan agamanya. Waliyazubillah.

Anonymous said...

salam bro, cepat tengok sini!!!!
"Anwar agen amerika!!!"

http://ruangbicarapriamalaya.blogspot.com/2009/12/anwar-agen-dunia-islamanwar-talibarut.html

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

Apa kata anda?

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)