Tok Demang Waadat

Tok Demang Waadat
Menyingkap yang tersirat di sebalik yang tersurat

Eksklusif untuk anda

Friday, January 29, 2010

Letupan di pagi JumaatKali ini bukan berlaku di masjid, kuil, atau gereja. Tidak juga berlaku di mana-mana rumah ibadat.

Demang percaya letupan kali ini memang cukup hebat. Gegarannya bakal mencetus tsunami besar. Meskipun sasarannya pada semua rakyat Malaysia namun tempiasnya turut dirasai para pelabur, pekerja asing, dan pendatang tanpa izin.

Bahkan gelombangnya akan menenggelamkan sisa-sisa isu dan polemik bikinan pembangkang.

Demang tersenyum sambil mengucap syukur.

Semoga Program Transformasi 1 Malaysia yang dilancarkan PM bukan sahaja memberikan hasil positif dan dinikmati sekalian rakyat malah akan menjadi tsunami yang akan membersihkan pengacau-pengacau di negara kita.

" Kerajaan tidak akan berhenti sehingga rakyat boleh melihat, menyentuh, dan mengalami penambahbaikan kehidupan mereka." Najib Razak, semasa pelancaran.

"Saya percaya GTP satu pendekatan baru yang cukup inovatif dengan memberi tumpuan kepada enam bidang utama dan ia pasti menarik perhatian rakyat untuk lebih tahu." Tun Mahathir, semasa pelancaran.

Tugas kita adalah bersatu dan bekerja bagi merealisasikan program tersebut.

Tugas pembangkang pula ialah membangkang, maka pedulikan sahaja mereka. "Dah memang kerja depa!"


Foto:
Datuk Seri Najib Tun Razak bersama Tan Sri Muhyiddin Yassin menunjukkan buku Hala Tuju Program Transformasi Kerajaan 1Malaysia kepada mantan Perdana Menteri, Tun Abdullah Badawi dan Tun Dr. Mahathir Mohammad selepas pelancaran Hala Tuju Program Transformasi Kerajaan 1Malaysia di KL Convention Centre, Kuala Lumpur, semalam. – sumber utusan/Shaifudin Mohd. Nor


foto kecil di atas hanya hiasan:
transformers 2 ...n4 jpg
syedkhalil.com

1 comment:

bungaraya said...

Terkejut beruk saya. Ingatkan bom asli! Harap jangan bom tak meletup sudahle!!!Saya juga setuju jika buat sementara waktu ini sudah-sudahlah membuat program besar seperti itu. Bukan tak baik. Cuma taku tak terungkayah. Kata orang brunei.

linkwith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramuan & Petua untuk anda

Blog Mesti Jengah

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD

apartmen utk percutian keluarga di Bukit Merah atau Tiara Beach PD
ctc: 019 6000 654 (Yusra)
Kadar mampu sewa untuk kita sama kita


Hubungi: 017 236 9686 atau 019 6000 654 (Puan Yusra: owner)